Een hoger rendement door een HR ketel

Het verschil tussen een standaard CV ketel en een HR ketel is dat laatstgenoemde een hoog rendement heeft. Dit hoge rendement wordt gerealiseerd door condensatie van de waterdamp in de rookgassen. Gecondenseerde waterdamp levert veel warmte op, waardoor de vertrekken in uw woning sneller worden verwarmd. Een HR ketel zet minimaal 100% van de opgewekte energie om in nuttige warmte. Dit scheelt u energiekosten en is goed voor het milieu!

In Tilburg en in de omgeving van Tilburg bent u bij Oomen Totaalbouw, uw expert op het gebied van CV in Tilburg, aan het juiste adres voor de installatie van uw nieuwe HR ketel. Het is belangrijk dat u zich bij het aanschaffen van een HR ketel laat adviseren door een professionele CV monteur. Deze informeert naar uw specifieke woonsituatie en wensen qua verwarming en warm water. Ook het plaatsen van uw nieuwe ketel nemen wij graag voor onze rekening. Wij monteren vakkundig alle onderdelen van het systeem en stellen uw ketel, thermostaat en radiatoren perfect op elkaar af. Hierdoor stookt u zuiniger en bespaart u op uw energiekosten. Wilt u hier meer over weten? Wij informeren u graag, neem contact met ons op of maak direct een afspraak in de regio Tilburg.

Installatie van een HR ketel

Als er in uw woning nog een oude, conventionele CV ketel zit, kunt u ervoor kiezen om deze te laten vervangen door een HR ketel. In de regio Tilburg kunt u hiervoor Oomen Totaalbouw inschakelen. De aanschaf van een HR ketel lijkt misschien een dure grap, maar uw investering zal zichzelf al snel terugverdienen door de veel lagere stookkosten. Een HR ketel is er in drie klassen: HR 100, HR 104 en HR 107, die verschillen in de hoogte van het rendement. Zeker is dat welk type HR ketel u ook aanschaft, u altijd zuiniger stookt dan met een conventionele CV ketel. Wanneer u nóg meer wilt besparen op uw kosten, kunt u er bovendien ook nog voor kiezen om uw HR ketel te combineren met een zonneboiler. Wij kunnen onze klanten in Tilburg hierover uitvoerig informeren.