Verkeerde waterdruk in uw CV-ketel, wat nu?

Het oplossen van de storing van de CV-ketel begint bij het checken van de waterdruk. Het kan zijn dat deze druk erg laag is waardoor de ketel zijn werk niet kan doen. Op uw ketel zit een drukmetertje dat precies kan aangeven of er meer water in het systeem moet. Dit is het geval bij een waterdruk van lager dan 1 bar. De ideale waterdruk ligt tussen de 1,5 en 2 bar.

Is de waterdruk in uw ketel niet voldoende voor een goed werkend verwarmingssysteem? Dan kunt u deze met de juiste aanwijzingen zelf bijvullen. U begint bij het uitzetten van de CV-ketel door de stekker uit het stopcontact te halen, of bij een ketel met een digitaal display door de aan/uit-knop in te drukken. Het is handig om een emmer tegen wateroverlast bij de hand te hebben. Vervolgens bevestigt u de vulslang aan de dichtstbijzijnde koudwaterkraan, waarna u de kraan voorzichtig opendraait om de slang te vullen met water. Hierdoor kan er niet meer lucht in de centrale verwarming komen. Hierna doet u de kraan dicht en bevestigt u het andere einde van de vulslang aan het bijvulkraantje van de CV-ketel. De rode hendel op de bijvulkraan moet geopend worden en de koudwaterkraan weer opengedraaid, zodat de tank zich kan vullen met water. Ondertussen houdt u de waterdruk in de gaten totdat deze de 2 bar heeft bereikt.

Volle tank

Bij een volle tank draait u eerst hendel van de bijvulkraan dicht en daarna gelijk de koudwaterkraan. Het water dat uit de vulslang komt wanneer u deze afkoppelt kunt u in de emmer laten lopen. De stekker kan dan ook weer veilig in het stopcontact gedaan worden. Bij het aanspringen van de CV-ketel reset u het systeem. De ketel is weer bijgevuld!

Mocht de ketel nog steeds problemen vertonen of is de storing niet opgelost? Neem dan contact op met onze CV-installateur! Hij lost de storing snel en vakkundig voor u op.

 

 

juni 11, 2015
« Terug naar pagina overzicht